MALM inleder samarbete med Manufacture La Joux-Perret

Vi på MALM mycket glada att presentera en ny samarbetspartner och leverantör av urverk. Manufacture La Joux-Perret (MLJP) från nordvästra Schweiz är en specialiserad urverkskonstruktör och tillverkare som erbjuder ett brett utbud av mekaniska urverk i absolut högsta kvalitet.

– MLJP är leverantör till flera av de mest respekterade och renommerade klocktillverkarna i världen och med sina senaste två urverk, G100 och L100, får vi möjligheten att arbeta tillsammans. Urverken i sig är geniala mästerverk som är fantastiska att få arbeta med, men det här ger oss också möjligheten att erbjuda våra kunder klockor i en kvalitet och nivå som normalt sett kostar höga fem-siffriga belopp, säger Marcus Malm.

MLJP har i många år specialtillverkat urverk till nischade Schweiziska lyxklockmärken och har kompetensen att förse sina kunder med allt från traditionella kaliber med tre visare till komplicerade tourbillons.

G100 är ett urverk med tim,- minut- och sekundvisare med en gångreserv på hela 68 timmar. Urverket erbjuds med olika ytbehandling och kan skräddarsys efter behov och designönskemål. G100 med en så kallad "Geneva finish" introduceras i Air Wolf Viggen som med sitt baklock med safirglas erbjuder en klar och tydlig vy över det vackra verket. Rotorn är gjuten i solitt stål och monterad med tre, blåfärgade skruvar. Balansklove och centrumbrygga är inspirerade från tidiga fick- och armbandsur och balansaxelns tappar är skyddas av stötskydd från Kif Parechoc. En brygga i 3/4 storlek skyddar och håller större delen av verkets delar på plats. 

Fler MALM-klockor kommer under år 2022 att presenteras med verk från MLJP.